10-tisyach-pidgotovlenikh-pilotiv-ta-desyatki-tisyach-droniv-40-riznikh-vidiv-genshtab-rozkazav-pro-rezultati-proyektu-armiya-droniv

10 тисяч підготовлених пілотів та десятки тисяч дронів 40 різних видів: Генштаб розказав про результати проєкту "Армія дронів"

 • 322145 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. За перший рік спільного проєкту Генштабу, Міноборони, Мінцифри і Держспецзв'язку “Армія дронів” вдалось підготувати десять тисяч пілотів в 26 різних навчальних центрах та придбати тисячі дронів для Сил оборони України. Про це повідомляє УНН із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Деталі

Як зазначили в Генштабі, весь рік роботи проєкту збори на безпілотники для України підтримували донори з понад 100 країн, десятки компаній і навіть зірка «Зоряних війн» актор Марк Гемілл.

Завдяки потужній підтримці вдалося придбати тисячі дронів та забезпечити ними понад 200 підрозділів всіх видів Сил оборони України.

Незабаром ще 1700 дронів будуть на фронті, зазначили в Генштабі.

Цитата

«Українська промисловість нарощує не тільки кількість, а і якість дронів власного виробництва, які ми активно закуповуємо й передаємо військовим. Якщо на початку війни найпоширенішими були побутові коптери, то зараз ми виробляємо бомбери, розвідники та важкі ударні коптери, що за потреби дістають до москви. Рік тому ми не мали жодної моделі ударних коптерів, на сьогодні вже 7 виробників отримали контракти на їх постачання — це понад 10 тисяч таких БПЛА протягом 2023 року.

У планах Армії дронів ще багато різної техніки, яка обов’язково сподобається українським військовим і точно засмутить ворогів», — зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь на зустрічі урядовців, виробників БПЛА, представників бізнесу та волонтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив 40 мільярдів на виробництво українських безпілотників у 2023 році - Шмигаль

Як заявили в Генштабі, за рік роботи проєкту вдалося спростити експорт дронів, підготувати десять тисяч операторів в 26 різних навчальних центрах, у взаємодії з Генштабом ЗСУ створити перші в світі роти БПЛА, а також перевернути правила війни на морі застосуванням ефективних морських дронів.

Доповнення

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні представили результати роботи першого року проєкту «Армія дронів». Відбулася презентація різних видів дронів, які використовуються для оборони, із виробниками, проєктувальниками і донорами.

Довідка

"Армія дронів" — це спільний проєкт Генштабу, Міноборони, Мінцифри і Держспецзв'язку, що передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт, а також курси навчання фахівців.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Полтаві демонтували пам'ятники пушкіну і ватутіну

     • 350656 переглядiв