15-milyonam-lyudey-zagrozhuyut-katastrofichni-poveni-cherez-lodovikovi-ozera

15 мільйонам людей загрожують катастрофічні повені через льодовикові озера

 • 988189 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Нове дослідження показало, що у 15 мільйонів людей є ризик стикнутися з катастрофічними повенями через льодовикові озера, які можуть у будь-який момент прорвати власні природні греблі, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Нове дослідження показало, що до 15 мільйонів людей можуть стикнутыся з ризиком катастрофічної повені через льодовикові озера, які можуть у будь-який момент прорвати свої природні греблі.

Таке дослідження провів Університет Ньюкасла. За словами науковців університету, зважаючи на потепління льодовики відступають, а тала вода накопичується, утворюючи озера.

Вплив глобального потепління на повені льодовикових озер ще визначають, але обсяг збільшується, як і кількість льодовикових озер у всьому світі.

У дослідженні, опублікованому в журналі Nature Communications, оцінювався стан озер і кількість людей, що живуть нижче за течією від них.

«Велика кількість людей у всьому світі зазнає впливу цих повеней», — сказала Рейчел Карр, гляціолог з Університету Ньюкасла та автор статті.

Автор зазначила про те що: «Це може статися будь-якої миті — це те, що робить їх особливо небезпечними, бо важко точно передбачити, коли вони відбудуться».

За даним дослідження найбільша загроза є для тих людей, які живуть у гірських країнах Азії та Південної Америки.

Люди, які живуть в Індії, Пакистані, Перу та Китаї, становлять більшу частину тих, хто наражається на ризик. В Азії близько мільйона людей живуть лише за 10 км від льодовикового озера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зливи у найбільшому місті Нової Зеландії стали рекордними

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Фактично росіяни почали наступ на Луганщині - Гайдай

     • 1349932 переглядiв