akhmetov-zayaviv-scho-podast-pozov-do-rf-cherez-znischenu-azovstal

Ахметов заявив, що подасть позов до рф через знищену "Азовсталь"

 • 153822 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що пред’явить позови до росії зі вимогою компенсації всіх збитків через повномасштабне вторгнення, зокрема знищення заводу "Азовсталь" у Маріуполі. Про це він повідомив в інтерв’ю "НВ", передає УНН.

Цитата

"Після початку широкомасштабного нападу рф 24 лютого 2022 року такі підприємства як Азовсталь, ММК ім. Ілліча, Авдіївський коксохім, Луганська ТЕС і ще десятки об'єктів промислової інфраструктури й зеленої енергетики частково або повністю знищено, або вимушено виведено з експлуатації", - розповів Ахметов.

Деталі

За його словами, капіталізація цих об'єктів до початку війни становила десятки мільярдів доларів.

"Однозначно ми пред’явимо позови до Росії і вимагатимемо належну компенсацію всіх збитків та втраченого бізнесу. Вже зараз активно ведеться кропітка юридична робота з цих питань. Ми будемо пред’являти позови у всіх міжнародних та національних інстанціях. За відновлювальною вартістю втрати ММК ім. Ілліча та Азовсталі через російську агресію становлять від 17 до 20 млрд дол. Остаточну суму буде визначено в позовній заяві до росії", - сказав Ахметов.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що у "днр" планують повністю знести маріупольський металургійний комбінат "Азовсталь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки для України наблизилися до трильйона доларів: в ОП пояснили, як рф буде відшкодовувати

Українські Національні Новини

Економіка