alkogol-pokraschuye-pamyat-vcheni

Алкоголь покращує пам'ять - вчені

 • 11956 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Алкоголь в помірних дозах покращує пам'ять. До такого висновку прийшла група дослідників з Ексетерського університету, передає УНН з посиланням на sciencedaily.com.

Вчені провели дослідження. У ньому взяли участь 88 осіб у віці від 18 до 54 років. Добровольцям, які перебували вдома, було запропоновано запам'ятати слова, схожі зі справжніми, але які містять зайву букву. Потім учасникам експерименту необхідно було виконати другу частину завдання - випити стільки спиртного, скільки вони захочуть. Після цього їм потрібно було запам'ятати кілька зображень, після чого можна було продовжити випивати.

На наступний ранок дослідники виміряли вміст алкоголю в крові учасників експерименту і провели для них тест на пам'ять. В середньому доза спирту на одну людину становила 82,59 грамів, а кількість інформації, що запам'яталась, помітно збільшилася в порівнянні з контрольною групою, яка не пила алкоголь. Причому у тих, хто випив більше, ефект був виражений сильніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорна горілка в Україні: цікаві факти

Учені поки не можуть пояснити цей феномен з наукової точки зору. За однією з версій, алкоголь допомагає трансферу інформації з короткочасної пам'яті в довготривалу, але це всього лише теорія.

Нагадаємо, раніше відомий науковий журнал розповів про несподівану користь алкоголю. У статті також йшлося про позитивний вплив спиртного на пам'ять людини.

Загалом, алкоголь і пристрасть до нього, постійно стає темою для різних досліджень вчених.

Наприклад, американські вчені нещодавно виявили користь алкоголю для літніх людей, а група дослідників з Данії, Канади і США констатували відсутність впливу алкоголю, при помірному його споживанні, на здатність чоловіка зачати дитину.

Тим часом, вчені з лондонського університету прийшли до висновку, що деякі алкогольні напої "рятують" від головного болю краще таблеток.

Так чи інакше, але спиртне завжди варто вживати акуратно і в міру. Також, відповідно до порад горілчаного бренду Arctic Palace, до застілля навіть можна підготуватися заздалегідь, чим уберегти організм від зайвого шкоди.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Алкоголь покращує пам'ять - вчені

     • 11956 переглядiв

    Лікарі виводять Балуха з медикаментозного сну

     • 13631 переглядiв

    Верещук: розкрадання бюджету — основна проблема Києва

     • 11148 переглядiв