alternativ-chlenstvu-ukrayini-v-yes-ne-bulo-navit-u-propozitsiyakh-zelenskiy

Альтернатив членству України в ЄС не було навіть у пропозиціях, - Зеленський

 • 126248 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Жодних альтернатив членству України в Євросоюзі не було навіть у пропозиціях. Про це під час спілкування з журналістами заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

"Ніяких альтернатив нашому членству в ЄС немає і не було навіть у пропозиціях. Ми це б не розглядали, якщо б навіть були пропозиції, але навіть пропозицій не було цієї альтернативи", - заявив Президент.

Деталі

За словами Володимира Зеленського, деякі європейські держави не підтримують кандидатство України в члени ЄС, та просувають ідеї альтернативи.

“Ми чітко сказали свою позицію — нам не потрібна альтернатива ЄС, нам не потрібна альтернатива щодо кандидатства у члени ЄС, і ми не розуміємо неготовність деяких держав надати нам кандидатство у члени ЄС. А вони знаходять ті чи інші причини. Я вважаю, що це політичні виправдовування", – продовжив Президент.

В той же час, Глава держави зазначив, що безпековий союз, який обговорюється і з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, стосується гарантій безпеки України. Він додав, що безпекові гарантії потрібні не тільки Україні, а й ЄС.

Доповнення

10 травня Європейська комісія офіційно отримала від України другу частину відповідей з ​​опитувальника, необхідні для надання висновків щодо надання Україні перспектив членства в ЄС.

Українські Національні Новини

Політика