alyans-oboronnikh-industriy-popovnili-pyat-italiyskikh-kompaniy

Альянс оборонних індустрій поповнили п'ять італійських компаній

 • 15229 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. П'ять італійських компаній долучилися до Альянсу оборонних індустрій. Про це повідомили у Мінстратегпромі за підсумками зустрічі з італійською делегацією на чолі з заступником міністра оборони країни Люціано Портолано, пише УНН.

Цитата

"П'ять компаній, чиї представники брали участь у зустрічі, долучилися до Альянсу оборонних індустрій: Leonardo S.p.A., Fincantieri, Elettronica, Iveco Defense Vehicles та FAE Group S.p.A. Нині Альянс оборонних індустрій налічує 74 компанії з понад 20 країн світу, які висловили готовність сприяти розвитку українського ОПК", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що до складу італійської делегації увійшли представники великих підприємств Італії, що виробляють широкий спектр озброєння, військової техніки та оборонних систем.

"Сторони обговорили співпрацю в різних секторах ОПК, що має суттєво посилити обороноздатність України. Промислові та технологічні лідери в оборонній і безпековій галузях Італії запропонували свої проекти для реалізації. Також ішлося про кооперацію італійських та українських виробників продукції військового призначення", - сказано у повідомленні.

Серед іншого, як зазначається, італійські компанії висловили зацікавленість у співробітництві в авіаційній галузі, розмінуванні України, виробництві бронеавтомобілів, захисті повітряного простору, обміні технологічними інноваціями. Що стосується останнього, то уряд Італії виділяє окремі кошти, частина яких буде спрямована на розвиток військових інновацій саме в Україні. Окрім цього, до розвитку наших технологій буде залучено італійські наукові інституції.

Нагадаємо

У вересні в Києві відбувся перший Міжнародний форум оборонних індустрій (DFNC1), що об’єднав 252 компанії з понад 30 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Альянс оборонних індустрій поповнили п'ять італійських компаній

     • 15229 переглядiв

    "Євробачення-2024": названі 10 фіналістів національного відбору

     • 31603 переглядiв

    В Криму вдруге за ранок чули вибухи: що відомо

     • 36300 переглядiв

    На Філіппінах стався потужний землетрус магнітудою 7,2

     • 21893 переглядiв