armiia-izrailiu-predstavyla-uriadu-plan-evakuatsii-rafakha

Армія Ізраїлю представила уряду план евакуації Рафаха

 • 30580 переглядiв

Ізраїльському військовому кабінету був представлений план евакуації палестинців з міста Рафах в Газі і надання гуманітарної допомоги на південь Гази, щоб запобігти мародерству.

Військово-політичному кабінету Ізраїлю представлено план евакуації палестинців із міста Рафах на півдні сектора Газа. Армія оборони також представила "майбутній оперативний план". Про це пише The Times of Israel, передає УНН.

Деталі

Уряд також схвалив надання гуманітарної допомоги півдню сектору Газа, Вона доставлятиметься таким чином, щоб "запобігти грабежам, що сталися на півночі сектора Газа та в інших районах".

Беньямін Нетаньягу на початку лютого заявив про намір розпочати масштабну операцію у місті Рафах на кордоні з Єгиптом. Він доручив армії надати план евакуації населення та знищення батальйонів палестинського руху "Хамас". Держдеп США говорив, що операція стане катастрофою, якщо її проводити зараз. За даними ООН, у Рафасі через війну ховається 1,4 млн осіб.

До цього Нетаньяху припустив, що відкладе операцію в Рафаху, якщо сторони досягнуть угоди щодо заручників. Однак він зазначив неминучість операції.

Ізраїль погрожує розпочати наземною операцією в Рафаху до Рамадану19.02.24, 07:07

Популярні

Новини по темі

Армія Ізраїлю представила уряду план евакуації Рафаха

 • 30580 переглядiв

Ізраїль може відкласти операцію в Рафаху

 • 31405 переглядiв

Лукашенко оголосив, що балотуватиметься знову у 2025 році

 • 26648 переглядiв

The New York Times: директор ЦРУ таємно відвідав Україну

 • 48504 переглядiв

На Харківщині пролунала серія вибухів

 • 27452 переглядiв