avstriya-zaprovadit-chetvertu-dozu-vaktsini-dlya-deyakikh-grup-naselennya

Австрія запровадить четверту дозу вакцини для деяких груп населення

 • 12682 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Австрія запропонує медичному персоналу та іншим ключовим працівникам четверту ін'єкцію від COVID-19, заявив Національна рада з вакцинації в оновленому керівництві, опублікованому пізно ввечері в четвер, з огляду на ризики, пов'язані з варіантом коронавірусу Omicron, що швидко розповсюджується. Про це пише УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Національна рада з вакцинації, заяивла, що наразі недостатньо наукових даних, щоб рекомендувати ширше застосування четвертих доз щеплення.

"Зважаючи на неминучу хвилю Omicron може бути запропонована (четверта доза-ред) в областях з високим ризиком, наприклад, медичний персонал, що зазнав впливу, і в критично важливих областях через шість місяців після третьої вакцинації", - йдеться в повідомленні.

У своїх оновлених рекомендаціях Національна рада з вакцинації заявила, що четверті щеплення від COVID-19 можуть бути зроблені "не за призначенням" групам у сфері охорони здоров'я та іншим критичним сферам після консультації з лікарем.

"Досі немає доказів того, що ця додаткова вакцинація може запобігти інфекції. Проте можна припустити, що серйозних захворювань можна запобігти", - йдеться у повідомленні.

Додамо

У середу Австрія заявила, що з 27 грудня знову посилить карантинні обмеження, щоб уповільнити поширення варіанта Omicron.

У листопаді уряд оголосив про четверту національну ізоляцію і заявив, що зробить щеплення обов'язковими для всіх австрійців, першої з країн Європейського Союзу, які це зробили.

Хоча тритижневий локдаун знизив щоденну кількість зараження COVID-19 із рекордних рівнів, але країна готується до нового сплеску. Вже підтверджено кілька сотень випадків захворювання на Omicron.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Труханов хоче зробити проїзд вантажівок до Одеси платним

     • 9942 переглядiв

    Російський суд оштрафував Google майже на 100 мільйонів доларів

     • 14244 переглядiв

    Зеленський скликає засідання РНБО на 29 грудня

     • 28309 переглядiв