avtomobili-bez-kolis-nedobudovi-ta-kanalizatsiyniy-kolektor-ochilnik-arma-dmitro-zhoravovich-rozpoviv-pro-problemni-areshtovani-aktivi

Автомобілі без коліс, недобудови та каналізаційний колектор: очільник АРМА Дмитро Жоравович розповів про проблемні арештовані активи

 • 786436 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. До АРМА часто потрапляють активи, які неможливо передати в управління. До таких, зокрема, належать недобудови, зіпсоване майно, зламані автівки. Чому так стається - пояснив т. в. о. директора АРМА Дмитро Жоравович в інтерв’ю УНН.

Він зазначив, що проблема недобудов у тому, що юридично вони не існують, адже така нерухомість не зареєстрована та не введена в експлуатацію.

Цитата

“Яскраві приклади – недобудований каналізаційний колектор в Одесі, горезвісні недобудови Войцеховського, автомобілі без коліс, документів, з "перебитими" номерами, більш свіжий приклад – понад 4 тисячі одиниць пошкодженої деревини у вкрай поганому стані. Для кращого розуміння, названі недобудови просто не існують юридично, вони не зареєстровані, тобто не введені в цивільний оборот, а значить, їх апріорі не можна ні продати, ні передати в управління за договором”, - розповів очільник АРМА.

За його словами, понад 50% судових ухвал є проблемними, що ускладнює передачу майна в управління. Тому Агентству доводиться додатково звертатися до правоохоронців.

Деталі

“Якщо враховувати проблемні ухвали, то таких кейсів понад 50%. Але це не означає, що ми відкладаємо ці ухвали у "папку безнадійних справ" і нічого не робимо. Коли нам передають завод, але без земельних ділянок, на яких він знаходиться, ми звертаємося до правоохоронців з пропозицією додатково накласти арешт на землю, вони вивчають проблему, подають ще одне клопотання, суд арештовує і передає нам це майно. Майже з кожної проблеми є вихід, але це потребує часу. Нам періодично дорікають, що активи довго не передаються управителям, проте мало хто враховує всі реалії цього процесу – від фізичного огляду майна, якому всіляко протидіє власник, збору інформації, яку він добровільно ніколи не надає, до необхідності доарешту активів та уточнення ухвал, на що можуть піти місяці. А ще є оцінка, тривалість якої залежить від масштабу активу, конкурсний відбір управителя, отримання різних дозвільних документів та погоджень, підготовка та підписання договору і тільки після цього фактична передача об’єкта управителю. Жоден з цих процесів не є автоматичним і в сукупності не може відбуватися за кілька днів чи тижнів, як би нам цього не хотілося”, - зазначив Жоравович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АРМА розповіли про реальний стан речей навколо “Карпатнафтохіму”

Нагадаємо

Дмитро Жоравович розповів, що за рахунок арештованих активів бюджет отримав від АРМА понад 1,5 мільярда гривень.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі