azerbaydzhan-zayaviv-pro-pripinennya-vognyu-virmeniya-povidomlyaye-pro-49-ubitikh

Азербайджан заявив про припинення вогню, Вірменія повідомляє про 49 убитих

 • 122882 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що внаслідок відновлення бойових дій на кордоні з Азербайджаном загинуло майже 50 вірменських військовослужбовців, про це повідомляє УНН.

Цитата

«На даний момент у нас 49 убитих (військовослужбовці), і, на жаль, це не остаточна цифра», — сказав Пашинян.

Деталі

Азербайджанське агентство Trend повідомляє, що 13 вересня Вірменія та Азербайджан домовилися про припинення вогню з 09:00 за місцевим часом (8:00 за Києвом) незважаючи на те, що збройні сили Вірменії нібито на деякий час порушували домовленість. З 09:15 режим припинення вогню було відновлено.

Доповнення

Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією триває ще з 1990-х років. Попередній серйозний епізод вдалося погасити восени 2020 року, коли в Карабах ввели російських миротворців. Проте конфлікт поновився у березні 2022 року, вже після російського вторгнення в Україну.

17 липня 2022 року президент Азербайджану звинуватив росію та Вірменію у порушенні угоди щодо Нагірного Карабаху. За його словами, Міноборони Росії не виконало своєї обіцянки забезпечити виведення вірменських військових із Нагірного Карабаху до червня 2022 року.

12 вересня почалася чергова фаза загострення конфлікту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Мелітополі біля бази окупантів пролунали вибухи – мер

     • 153647 переглядiв