bayden-donese-dosit-zhorstki-poslannya-putinu-dzhonson

Байден донесе "досить жорсткі послання" Путіну - Джонсон

 • 14500 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент США Джо Байден на зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним донесе своєму візаві "досить жорсткі послання". Про це перед початком саміту НАТО в Брюсселі заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає УНН.

Цитата

Президент США Джо Байден "у найближчі кілька днів буде виступати з досить жорсткими посланнями президенту Путіну", - заявив Джонсон, якого цитує CNN.

Деталі

Британський прем'єр також згадав про напад в англійському місті Солсбері в 2018 році, коли "невинні представники громадськості зіткнулися з отруєнням "Новачком".

Прем'єр-міністр зазначив, що союзники по НАТО підтримали Велику Британію під час кризи.

Джонсон сказав, що він "завжди сподівається, що з Росією справи підуть краще, але поки вони досить розчаровують з точки, зору Великої Британії".

Лідер Великої Британії також заявив, що на сьогоднішньому саміті обговорюватимуться "Афганістан, Україна, а також способи модернізації НАТО".

Що було раніше

На зустрічі з Байденом перед початком саміту НАТО, який проходить сьогодні в Брюсселі, Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що "союзники з нетерпінням чекають консультацій (з Байденом - ред.) перед зустріччю з президентом Путіним".

Контекст

Зустріч президентів РФ і США відбудеться 16 червня у Швейцарії на женевській віллі Ла Гранж. Це буде перша зустріч Володимира Путіна з Джо Байденом з моменту обрання останнього президентом США. До цього політики востаннє зустрічалися в 2011 році у Москві: тоді Путін був прем'єром РФ, а Байден - віце-президентом США.

Президент Росії напередодні заявив, що очікує від зустрічі з президентом США Джо Байденом відновлення особистих контактів і налагодження діалогу з питань, що становлять взаємний інтерес.

Українські Національні Новини

Політика