bayden-i-fon-der-lyayyen-provedut-zustrichu-vashingtoni-na-tli-superechki-schodo-subsidiy

Байден і фон дер Ляйєн проведуть зустрічу у Вашингтоні на тлі суперечки щодо субсидій

 • 1031359 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн обговорить екологічно чисті джерела енергії та ланцюжки поставок із президентом Джо Байденом у Вашингтоні 10 березня, повідомив Білий дім. Європейські країни побоюються, що нові субсидії США завдадуть шкоди їхній економіці, передає УНН.

Цитата

"Вони обговорять координацію між США та ЄС для боротьби з кліматичною кризою шляхом інвестування в екологічно чисті технології, засновані на надійних ланцюжках поставок", - йдеться у заяві.

У заяві Білого дому йдеться, що пара також проаналізує спільну робочу групу з енергетичної безпеки, яка була створена рік тому, щоб допомогти знизити залежність ЄС від російського викопного палива, і обговорить проблеми, що створюються Китаєм.

Доповнення

Закон Байдена про зниження інфляції, законопроект на 430 мільярдів доларів, який пропонує величезні субсидії для товарів, вироблених у США, та спрямований на вирішення проблеми кліматичної кризи та просування відновлюваних джерел енергії, викликав гнів Європи.

Під час грудневого візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Білого дому Байден заявив, що у законопроектах, спрямованих на розвиток відновлюваної енергетики та напівпровідникової промисловості США, є "недоопрацювання", які можна усунути.

Європейська комісія минулого місяця представила свій промисловий план "Зелений курс" у відповідь на міру США, яка передбачає збільшення рівня державної допомоги, щоб допомогти Європі конкурувати як виробничий центр екологічно чистих технологій.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У рф знову "бавовна": у московській області пролунав вибух

     • 4069521 переглядiв

    У Гонконзі загорівся недобудований 42-поверховий готель

     • 1000242 переглядiв