bayden-schodnya-slukhav-zviti-rozvidki-gotuyuchis-do-zustrichi-z-rosiyskim-prezidentom-time

Байден щодня слухав звіти розвідки, готуючись до зустрічі з російським президентом - Time

 • 19609 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. При підготовці до зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним президент США Джо Байден щодня слухав звіти розвідки при особистій участі глави ЦРУ Вільяма Бернса. Про це повідомляє журнал Time з посиланням на свої джерела, передає УНН.

Деталі

Як повідомляють три високопоставлених чиновника адміністрації Байдена, при підготовці до саміту з російським лідером, Байден ретельно вивчав звіти даних розвідки, які йому особисто надавав глава ЦРУ і колишній посол США в Росії Вільям Бернс.

Відомство передає, що нинішній глава ЦРУ завжди виступав за повернення до стримування Москви, як при холодній війні. Відзначається, що Вільям Бернс працював при держсекретарі Джеймсі Бейкері під час розпаду Радянського Союзу.

Один зі співрозмовників заявив, що мета США на саміті полягає в тому, щоб Путін пішов із зустрічі з думками про те, що "американці щось замишляють проти нас".

Нагадаємо

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не шукають конфлікту з Росією, так як обидві держави несуть відповідальність за стратегічну стабільність. При цьому він заявив, що відповість на "шкідливі дії" Москви.

У той же час російський лідер заявив, що впевнений в позитивному ключі майбутньої зустрічі з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом, проте не чекає проривів у відносинах Москви і Вашингтона.

Контекст

Саміт Путіна і Байдена пройде у Женеві 16 червня. МЗС Швейцарії повідомив, що саміт президентів пройде на віллі Ла Гранж.

Джерела CNN відзначають, що прес-конференція президента США Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна після закінчення саміту в Женеві наступного тижня може не відбутися.

При цьому, російська сторона наполягає на проведенні спільної прес-конференції з американським лідером, повідомляють в адміністрації Байдена. На думку представників Білого дому, Кремль таким чином сподівається підняти авторитет Путіна, якщо останній з'явиться поруч з американським лідером.

Українські Національні Новини

Політика