belgiya-zaboronila-tiktok-na-uryadovikh-telefonakh-pislya-rishen-ssha-ta-yes

Бельгія заборонила TikTok на урядових телефонах після рішень США та ЄС

 • 899531 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Бельгія заборонила використання TikTok на урядових телефонах через занепокоєння кібербезпекою, конфіденційністю та дезінформацією, заявив у п'ятницю прем'єр-міністр країни Олександра де Кроо, відбиваючи нещодавні дії іншої влади в Європі та США. Про це пише УНН посилаючись на АР.

Деталі

Згідно з повідомленням, китайська програма для обміну відео буде тимчасово заборонена на пристроях, що належать або оплачуються федеральним урядом Бельгії, протягом як мінімум шести місяців.

TikTok заявив, що «розчарований цим призупиненням, заснованим на базовій дезінформації про нашу компанію». Компанія заявила, що «готова зустрітися з офіційними особами для вирішення будь-яких проблем та усунення неправильних уявлень».

Де Кроо сказав, що заборона Бельгії була заснована на попередженнях служби державної безпеки та її центру кібербезпеки, в яких говорилося, що додаток може збирати дані користувача і налаштовувати алгоритми для маніпулювання стрічкою новин і контентом.

«Ми знаходимося в новому геополітичному контексті, коли вплив і стеження між державами змістилися у цифровий світ. Ми не повинні бути наївними: TikTok — китайська компанія, яка сьогодні може співпрацювати зі спецслужбою. Це реальність. Заборонити його використання на пристроях федеральних служб – це здоровий глузд».

Контекст

TikTok належить китайській компанії ByteDance, яка у 2020 році перенесла свою штаб-квартиру до Сінгапуру. Компанія прагне дистанціюватися від свого китайського коріння, заявивши, що її материнська компанія зареєстрована за межами Китаю, і її контрольний пакет належить глобальним інституційним інвесторам.

Але три основні установи Європейського союзу та міністерство оборони Данії вже наказали співробітникам видалити додаток із пристроїв, які використовуються у службових цілях. Подібні заборони були введені в Канаді та США.

Боротьба за TikTok є частиною ширшого глобального суперництва між Китаєм та США та їх західними союзниками за технологічну та економічну перевагу.

TikTok заявив, що дані користувача зберігаються в США і Сінгапурі, і вказав на нові заходи, покликані полегшити європейські побоювання, шляхом зберігання даних користувача в європейських центрах обробки даних.

«Уряд Китаю не може змусити іншу суверенну країну надавати дані, що зберігаються на території цієї країни», - йдеться в заяві компанії.

Українські Національні Новини

Новини Світу