bilorusam-poobitsyali-sproschennya-vizovogo-rezhimu-z-yes-nayblizhchim-chasom

Білорусам пообіцяли спрощення візового режиму з ЄС найближчим часом

 • 8150 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Угода про спрощення візового режиму між ЄС і Білоруссю найближчим часом буде підписано. Про це заявила голові представництва ЄС Андреа Вікторин, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

"Наша мета - щоб Білорусь була незалежною і суверенною державою, щоб в країні розвивалася демократія, дотримувалися принципи верховенства права, - сказала дипломат. - Ми будемо домагатися цього. І це значить, що питання прав людини залишаться головними в нашому порядку денному".

Вікторин зазначила, що за три роки з моменту її призначення в Білорусь політичний діалог між Брюсселем і Мінськом розширився і став більш активним.

"На жаль, до кінця минулого року ми не змогли підписати угоду про пріоритети партнерства. У цьому році ми продовжуємо роботу над документом, - сказала глава представництва ЄС в Білорусі. - У мене теж є оптимізм щодо угоди про спрощення візового режиму. Думаю, в найближчим часом її буде підписано".

Нагадаємо, Україна в найближчі роки може ввести безвізовий режим з мінімум 20 країнами, зокрема, Латинської Америки та Азії.

Українські Національні Новини

Новини Світу