biloruski-zapisi-niyak-ne-vplinut-na-status-antonenka-kuzmenko-i-dugar-mvs

"Білоруські записи" ніяк не вплинуть на статус Антоненка, Кузьменко і Дугарь - МВС

 • 28853 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. Оприлюднена сьогодні версія про нібито причетність спецслужб Білорусі до вбивства журналіста Павла Шеремета не вплине на хід справи фігурантів, яких звинувачують у вбивстві. Таку інформацію УНН підтвердив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає УНН.

"На статус обвинувачених Антоненка, Кузьменко і Дугарь нова інформація по справі ніяк не вплине. Вони проходять у справі як виконавці злочину, а білоруські записи стосуються можливих замовників", - сказав співрозмовник УНН.

Нагадаємо, раніше сьогодні у мережу просочилися записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева.

Так, Зайцев у квітні 2012 року під час інструктажу співробітників контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа" у Мінську обговорював спосіб вбивства Шеремета, який у той час жив у Росії.

Пізніше Національна поліція України заявила, що отримала у розпорядження інформацію про можливих замовників вбивства Павла Шеремета.

Так, нагадаємо, що 20 липня 2016 року, близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Понад рік тому правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна і Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

У травні 2020 року, за даними сторони захисту, досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили.

Українські Національні Новини

Політика