bilshist-frantsuziv-vistupaye-za-pripinennya-protestiv-u-frantsiyi-opituvannya

Більшість французів виступає за припинення протестів у Франції - опитування

 • 7666 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Більшість французів задоволені обіцянками президента Франції Еммануеля Макрона, даними під час телезвернення до нації 10 грудня і виступають за припинення протестів. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані опитування компанії OpinionWay, опублікованого у вівторок телеканалом LCI.

Згідно з інформацією соціологічного дослідження, 78% опитаних схвалюють зменшення податків, а 68% - підвищення мінімальної місячної оплати праці на 100 євро.

Як передає телеканал, 54% французів упевнені в необхідності припинити протести "жовтих жилетів", тоді як 45% виступають за їх продовження. Відзначається, що рівень підтримки самого руху в країні майже не змінився - 66%.

Водночас, 50% респондентів вважають виступ президента непереконливим, а 49% повірили словам Макрона.

Опитування проводилося відразу після трансляції промови президента Франції, в ньому взяв участь 991 чоловік у віці старше 18 років.

Як повідомляв УНН, президент Франції Еммануель Макрон під час промови до народу заявив, що мінімальна заробітна плата у Франції в 2019 році підвищиться на 100 євро, а всі передбачені підвищення податків будуть скасовані. 

Нагадаємо, у суботу, 8 грудня, у Франції пройшла четверта серія протестів руху "жовтих жилетів" в Парижі та інших містах. Акції протестів супроводжувалися зіткненнями з поліцією. Кількість осіб, які взяли участь в акціях протесту в республіці, перевищила 136 тисяч. Кількість затриманих по всій Франції учасників акцій протесту зросла до 1726 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 27,77 грн/долар

     • 11728 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 10108 переглядiв

    Баскетболіст збірної України став гравцем БК "Монако"

     • 16622 переглядiв

    Стало відомо місце проведення Дитячого Євробачення 2019

     • 12332 переглядiв

    Клімкін та глава МЗС Австрії провели зустріч

     • 8511 переглядiв

    У ЄС готові до співпраці з новообраним парламентом Вірменії

     • 12941 переглядiв