bitkoyin-vpav-do-trimisyachnogo-minimumu-na-tli-situatsiyi-v-kazakhstani

Біткоїн впав до тримісячного мінімуму на тлі ситуації в Казахстані

 • 24569 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Ціна на біткоїни впали до тримісячного мінімуму пізно ввечері в четвер на тлі посилення грошово-кредитної політики США і відключення інтернету в Казахстані, другому за обсягами в світі хабі з видобутку криптовалюта, пише УНН з посиланням на CNBC.

Деталі

Повідомляється, що ціна біткоїнів впала до 41 222,41 долара відразу після 21:00 за східним часом в четвер, досягнувши найнижчого рівня з 29 вересня. У п'ятницю вранці торги почалися зі зниженням на 0,6% за ціною 42 391,20 долара.

Найбільша в світі криптовалюта почала падати раніше на цьому тижні після того, як під час грудневого засідання Федеральної резервної системи прозвучав натяк на те, що центральний банк США відмовиться від стимулів, вжитих в епоху пандемії.

Ціна на ынші цифрові валюти також продовжила падати в п'ятницю: ефіріум впав на 2,3%, а солана впала на 4,7%.

Ще одна новина, що впливає на ціни на криптовалюту - це рішення президента Казахстану заблокувати доступ до Інтернету на тлі протестів в країні.

За даними Кембриджського центру альтернативних фінансів, на цю центральноазіатську країну припадає 18% обчислювальної потужності мережі біткойнів. Багато крипто-майнерыв, як повідомляється, втекли з Китаю в Казахстан через заборону Пекіна на видобуток віртуальної валюти.

За деякими оцінками, відключення Інтернету в Казахстані призвело до відключення до 15% мережі.

Додамо

Раніше сьогодні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що в деяких регіонах Казахстану включать Інтернет на певні інтервали часу.

Протести в Казахстане

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Ати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель.

Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

Проте протести не вщухли.

У п'ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Українські Національні Новини

Економіка