biznesu-i-munitsypalitetam-proponuiut-uzhe-hotuvaty-zaiavky-dlia-investytsii-u-mezhakh-ukraine-facility-minekonomiky-hotove-dopomohty

Бізнесу і муніципалітетам пропонують уже готувати заявки для інвестицій у межах Ukraine Facility: Мінекономіки готове допомогти

 • 16363 переглядiв

Мінекономіки хоче залучити допомогу з фінансуванням команд експертів для допомоги бізнесу та муніципалітетам із заявками на інвестиційні проекти у межах Ukraine Facility.

Український бізнес для залучення інвестицій невдовзі зможе скористатися інструментом Ukraine Investment Framework, компаніям та муніципалітетам вже зараз варто готувати заявки, заявила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, яку цитують у Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

За її словами, це компонента Ukraine Facility, обсягом 9,3 млрд євро, яка сприятиме залученню приватного сектору до розвитку української економіки, зокрема відкриє додаткові можливості для міст і громад. Завдяки різноманітним інструментам розподілу ризиків, змішаному фінансуванню та грантам UIF сприятиме залученню близько 40 млрд євро в українську економіку в наступні роки.

Які можливості отримає бізнес у межах інвестиційної складової Ukraine Facility від ЄС - відповідь Мінекономіки03.05.24, 17:47

Для того, щоб використати на максимум можливості цього інструменту, ми закликаємо компанії, муніципалітети вже зараз готувати заявки. Розуміємо, що не завжди і не усі мають експертну спроможність робити це на необхідному рівні, тому Міністерство економіки готове надавати необхідну допомогу. Працюємо з донорами та інвесторами над залученням фінансування на експертні команди, які допомагатимуть готувати інвестиційні проекти

- зазначила Свириденко.

Зі слів віцепрем'єрки, остаточно затверджений План для Ukraine Facility буде "уже за кілька днів".

У Плані Ukraine Facility також передбачені інвестиційні індикатори для посилення спроможності громад. На це закладено 1,05 млрд євро на наступні 4 роки. Перший з них стосується покращення доступу до безпечної та якісної освіти. Наступний – зміцнення сфери охорони здоров'я. Третій напрямок – розбудова та відновлення соціальної інфраструктури.

Також в рамках Плану для Ukraine Facility регіони отримають кошти на зміцнення енергетичної інфраструктури, зокрема підвищення енергоефективності. П’ятий напрямок – будівництво та відновлення об’єктів транспортної інфраструктури.

Усі ці регіональні проєкти ініціюватиме регіональна влада в межах звичайної бюджетної процедури, вказали у міністерстві.

Також Свириденко нагадала, що для підтримки виробників по всій країні нещодавно було запущено політику "Зроблено в Україні". Це інструменти підтримки від доступних кредитів та грантів до програм компенсацій, на які у державному бюджеті на цей рік закладено майже 45 мільярдів гривень. Як місцеві органи влади, так і міжнародні партнери можуть доєднуватися до співфінансування чи дофінансування цих інструментів.

У ЄС погодили План України з реформами для виплат з фонду у 50 млрд євро08.05.24, 15:19

Популярні

Новини по темі