blinken-i-berbok-pogovoryat-pro-nadannya-ukrayini-dodatkovikh-sistem-ppo

Блінкен і Бербок обговорять надання Україні додаткових систем ППО - Держдеп

 • 764611 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Надання Україні додаткових систем ППО буде однією з тем під час зустрічі між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою Міністерства закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок. Про це під час брифінгу у Вашингтоні сказав речник Держдепартаменту США Метью Міллер, пише УНН.

Деталі

Представник Державного департаменту наголосив, що зміцнення протиповітряної оборони України було планом, який розроблявся ще до війни, і в якому брали участь держсекретар, міністр оборони, радник з національної безпеки та навіть президент Сполучених Штатів.

Цитата

«Скажу, що посилення протиповітряної оборони України — це те, над чим держсекретар, а також міністр Остін (міністр оборони США Ллойд Остін — ред.), радник з національної безпеки та сам президент працювали ще до початку цієї війни. … Ми передали Україні низку систем протиповітряної оборони США. В цьому останньому наборі військової допомоги, про який держсекретар оголосив, коли він був в Україні, були компоненти систем протиповітряної оборони… Також ми працювали з іншими країнами, щоб вони надали Києву системи протиповітряної оборони. Тому ми будемо продовжувати це робити. Я впевнений, що держсекретар поговорить про це зі своїм німецьким колегою пізніше на цьому тижні»,— сказав Метью Міллер

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо посилення пакета оборонної підтримки від Німеччини – Зеленський

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Десятки крокодилів втекли під час повеней у Китаї

     • 373030 переглядiв

    Близько 4000 окупантів було ліквідовано минулого тижня - Маляр

     • 217823 переглядiв

    У Сумах пролунали вибухи

     • 1833368 переглядiв