blinken-mi-nikoli-ne-viznayemo-nezakonnoyi-rosiyskoyi-aneksiyi-krimu-ta-represiy-yaki-natsileni-na-krimskikh-tatar

Блінкен: “Ми ніколи не визнаємо незаконної російської анексії Криму та репресій які націлені на кримських татар”

 • 658573 переглядiв

КИЇВ. 24 серпня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен під час відкриття третього саміту Кримської платформи повідомив, що США ніколи не визнають російську анексію Криму і продовжуватимуть підтримувати незалежність України, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми вже 18 місяців перебуваємо в цій жорстокій війні. Українці щодня відчувають загрозу своєму життю, жорстоке поводження, руйнування і порушення прав. Водночас за ці 18 місяців українці продемонстрували абсолютну стійкість", - сказав Блінкен.

Він нагадав, що 2014 року українські кордони було порушено росією, яка окупувала Крим і провела там фейковий референдум.

"Усі, хто залишився в Криму, - свідки репресій. Журналісти та активісти зникають, проросійська пропаганда намагається нацькувати людей одне на одного. Це націлено і на кримських татар, відбуваються арешти. Крим - це Україна. І ми не визнаємо ніколи російської незаконної анексії Криму. Ми продовжимо через Кримську платформу підтримувати незалежність України", - наголосив Блінкен.

Нагадаємо

Під час повномасштабного вторгнення в Україну метою країни-агресора було захоплення держави та повалення українського уряду. Міжнародна спільнота має протистояти цим спробам, оскільки від цього залежить безпека та стабільність у всьому світі, заявив голова президії Боснії і Герцеговини Желько Комшіч.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Сумах 24 серпня оголосили Днем жалоби

     • 1338680 переглядiв

    У Маріуполі кадирівці конфліктують з поліцією окупантів

     • 733384 переглядiв