blinken-privitav-pershiy-korabel-iz-zernom-yakiy-pribuv-z-ukrayini-do-turechchini

Блінкен привітав перший корабель із зерном, який прибув з України до Туреччини

 • 136143 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен привітав перший корабель із зерном, який вийшов з України та безпечно перетнув Чорне море. Про це УНН пише з посиланням на його Twitter.

Цитата

“Ми вітаємо перший корабель із зерном, який вийшов з України та безпечно перетнув Чорне море. Ми високо оцінюємо ООН і зусилля Туреччини щодо доставки українського зерна тим, хто страждає від відсутності продовольчої безпеки”, – написав Блінкен.

Деталі

Посол США в Україні Бріджит Брінк також додала, що перше судно, яке вирушило з українських портів з початку російської війни, щойно пройшло перевірку і зараз прямує до Лівану з 26 000 метричними тоннами кукурудзи. Представниця країни запевнила, що США будуть стежити за кожним кораблем, щоб впевнитись, що росія дотримається своїх зобов’язань.

“Україна готова відправити ще 16 кораблів, які заблоковані в портах Чорноморськ, Одеса та Південний. Люди в усьому світі чекають, щоб усі сторони дотримались своїх зобов’язань щодо доставки цього продовольства тим, хто його потребує”, – зазначила Брінк у Twitter.

Доповнення

Перше судно з зерном прибуло до Стамбула 2 серпня ввечері. Воно вийшло з порту Одеси 1 серпня. Судно Razoni під прапором Сьєрра-Леоне везе 26 тис. тонн кукурудзи до Лівану.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В М'янмі народився рідкісний білий слон

     • 178599 переглядiв

    Гондурас запустив «Біткойн-долину»

     • 173041 переглядiв