bliskavka-vdarila-v-zapuschenu-z-rosiyi-raketu-soyuz

Блискавка вдарила в запущену з Росії ракету "Союз"

 • 17748 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Блискавка вдарила в ракету-носій "Союз-2.1б" з космічним апаратом "Глонасс-М" при старті з космодрому Плесецьк у РФ. Про це повідомив у понеділок начальник космодрому Плесецьк, російський генерал-майор Микола Нестечук, передає УНН з посиланням на ТАСС.

При відриві ракети від стартового столу у неї вдарив розряд блискавки. Незважаючи на це, вся техніка відпрацювала штатно, супутник вийшов на орбіту у розрахунковий час.

"Пуск пройшов в штатному режимі. Погода нам не стоїть на заваді, ми всепогодні війська. Це ще раз стало доказом того, що блискавка не може нашкодити нашій ракетно-космічній зброї", - сказав начальник космодрому.

Раніше джерело ракетно-космічної галузі повідомило, що блискавка вдарила у головний обтічник і далі в третю ступінь ракети-носія.

Запуск ракети "Союз-2.1б" був проведений 27 травня о 9:23 з російського космодрому Плесецьк. У встановлений час космічний апарат "Глонасс-М" був успішно виведений на розрахункову орбіту. Фахівці Головного випробувального космічного центру імені Г. С. Титова Космічних військ ВКС РФ взяли супутник на управління.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Блискавка вдарила в запущену з Росії ракету "Союз"

     • 17748 переглядiв

    На Львівщині чоловік влаштував стрілянину в магазині

     • 7857 переглядiв

    Рада планує розглянути виборчий кодекс наступного тижня

     • 9518 переглядiв

    "Нафтогаз" у липні знизить ціни на газ для населення майже на 8%

     • 12157 переглядiв

    Центральну синагогу столиці перевірили на вибухівку

     • 7794 переглядiв

    На Зеленського подали до суду

     • 15589 переглядiв