borrel-ne-vpevneniy-scho-golovi-mzs-yes-sogodni-zmozhut-pogoditi-naftove-embargo-proti-rf

Боррель не впевнений, що голови МЗС ЄС сьогодні зможуть погодити нафтове ембарго проти рф

 • 139968 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Немає цілковитої впевненості, що міністри закордонних справ країн Європейського Союзу зможуть 16 травня розблокувати питання про нафтове ембарго проти рф. Про це заявив журналістам у понеділок Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, пише УНН.

Цитата

"Звичайно, ми обговоримо це та зробимо все можливе, щоб розблокувати ситуацію. Я не можу гарантувати, що це станеться, тому що позиції є досить сильними. Але я думаю, що ми розуміємо особливе становище деяких держав-членів, і всі ми докладемо зусиль, щоб виступити єдиним фронтом проти росії, і нам це вдасться", - сказав Боррель.

Доповнення

На тлі того, як 16 травня голови МЗС країн ЄС зустрічаються в Брюсселі для обговорення наступного раунду санкцій, деякі дипломати ЄС запропонували відкласти поетапне введення заборони на нафту після того, як Угорщина виступила проти, заявивши, що цей крок завдасть значних збитків її економіці.

Пропозиція ЄС спрямована на заборону російської нафти протягом наступних шести місяців і рафінованого палива до початку січня. Угорщині та Словаччині запропонували виконати вимоги до кінця 2024 року, а Чехії – до червня 2024 року. Усі троє значною мірою залежать від російської нафти.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан припустив, що будь-яка заборона на нафту має бути обговорена лідерами ЄС на саміті. Наступний запланований на кінець травня.

Українські Національні Новини

Політика