brytanska-rozvidka-rosiiski-naftopererobni-potuzhnosti-tymchasovo-skorotylysia-cherez-chyslenni-udary-ukrainskykh-bezpilotnykiv-po-npz

Британська розвідка: російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотників по НПЗ

 • 100011 переглядiв

Російські нафтопереробні потужності були тимчасово скорочені через численні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах по всій Росії, що призвело до шестимісячної заборони на експорт бензину з метою стабілізації внутрішніх цін на тлі зростання попиту.

З початку березня рф ввела піврічну заборону на експорт бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту, що, ймовірно, була спричинена тим, що російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по НПЗ по всій росії.

Про це йдеться у новому звіті Міноборони Великої Британії, повідомляє УНН.

Деталі

Як йдеться у звіті, 1 березня рф ввела піврічну заборону на експорт бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку в умовах зростання попиту. Відповідна постанова була ухвалена урядом рф 29 лютого.

Це вже друге ембарго, яке раніше діяло з 21 вересня 2023 року до 17 листопада 2023 року.

Імовірно, російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотних літальних апаратів по НПЗ по всій росії. Заборона на експорт зменшить тиск на постачання та дозволить росії відремонтувати свої НПЗ. Ремонт, ймовірно, триватиме довше, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компонентів

- зазначають у розвідці.

Також наголошується, що Кабмін рф буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного попиту напередодні виборів президента 15-17 березня.

Нагадаємо

За оцінками британської розвідки, російські війська навряд чи здатні на повномасштабний штурм міста Часів Яр у Донецькій області, незважаючи на певні поступові тактичні успіхи в цьому районі. 

Російські війська продовжують тримати під Авдіївкою досить значне угрупування, повідомив у четвер в ефірі телемарафону речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

Популярні

Новини по темі