budivlyu-muzeyu-bulgakova-u-kiyevi-mozhut-pozbaviti-statusu-obyekta-kulturnoyi-spadschini-natsionalnogo-znachennya

Будівлю музею Булгакова у Києві можуть позбавити статусу об'єкта культурної спадщини національного значення

 • 129737 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Будинок, у якому мешкав письменник Михайло Булгаков, розташований на Андріївському узвозі у Києві, може бути позбавлений статусу об'єкта культурної спадщини національного значення та, ймовірно, отримає статус пам'ятки місцевого значення. Про це в ефірі телемарафону заявив тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає УНН.

Цитата

«Будинок Булгакова на Подолі у місті Києві занесений до реєстру (Державного реєстру нерухомих пам’яток України – ред.) саме як місце, де проживав письменник Булгаков. Він очевидно має лишитися в реєстрі пам'яток, як приклад історичної архітектури Києва кінця ХІХ сторіччя. Без сумніву, ми будемо розглядати виключення цього об'єкту з реєстру пам'яток національного значення з можливим перенесенням до реєстру об'єктів місцевого значення», - пояснив Карандєєв.

За словами Карандєєва, загалом у Києві є 14 нерухомих об'єктів культурної спадщини національного значення, чий статус може бути змінений.

Нагадаємо

10 листопада 2023 року, за рішенням уряду з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення були виключені пам’ятники російському письменнику Олександрові Пушкіну та більшовику Миколі Щорсу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині ліквідували міну, яку прибило до берега

     • 93983 переглядiв