budte-oberezhni-na-kharkivschini-vikrili-potuzhne-virobnitstvo-alkogolnogo-falsifikatu

Будьте обережні: на Харківщині викрили потужне виробництво алкогольного фальсифікату

 • 13782 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. На Харківщині правоохоронці викрили незаконне виробництво алкогольних напоїв. Про це повідомляє пресслужба ДФС у Харківській області, передає УНН.

Деталі

Зловмисники розгорнули протиправний бізнес у центрі Харкова, на території складських приміщень. Там діяв виробничий цех, устаткований спеціальним приладдям для змішування технічної води з етиловим спиртом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кращих традиціях китайських підробок: українці обурені якістю псевдогрузинського коньяку "Aznauri"

"Готові суміші, що імітували горілку, шампанське, коньяк, ділки розливали в пластикові пляшки місткістю 5 та 10 літрів, використовували підробні марки акцизного податку, пакували в картонні коробки "Bag-in-box", - розповіли правоохоронці.

Зловмисники реалізовували алкогольні напої через гуртово-роздрібну мережу Харкова та області. А також через групи у мобільних додатках "Viber", "Telegram", "WhatsApp". Доставку алкоголю здійснювали кур’єрські служби по всій території України.

У ході обшуків правоохоронці вилучили з незаконного обігу 16,4 тонни готової контрафактної продукції на суму понад 4 мільйони гривень. Двом з “виробників” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України.

Доповнення

Нагадаємо, частка фальсифікату на алкоринку України значно зростає, особливо - напередодні свят, тому виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Несміянов поділився порадами про те, як убезпечити себе від небезпечних підробок і фальсифікату. 

Так, експерт радить купувати алкоголь на офіційних інтернет-платформах або у мережевих великих магазинах, звертати увагу на ціну (вона не повинна бути підозріло низькою), а також у жодному разі не купувати алкоголь у соцмережах "з рук".

Серед популярних українських алкогольних брендів, якості продукту яких українці довірять найбільше, знаходяться такі лікеро-горілчані компанії: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Др.Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Кримінал та НП