byelanov-vidrodzhennya-legendarnikh-futbolnikh-klubiv-po-pravu-zasluga-uaf

Бєланов: відродження легендарних футбольних клубів - по праву заслуга УАФ

 • 11932 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Володар "Золотого м'яча", співголова Комітету професіонального футболу УАФ Ігор Бєланов привітав усіх з Днем фізкультури і спорту, зазначивши прогрес розвитку професійного українського футболу. Про це він написав на своїй Facebook-сторінці, передає УНН.

"Любі друзі! Тільки-но повернувся з тренування і вирішив привітати всіх Вас з чудовим святом Днем фізкультури і спорту України.

Приємно, що масовий спорт зараз набуває загальнонаціональних масштабів. Все більше людей різного віку стали проводити час на спортивних майданчиках. Мені, як людині, яка віддала все своє життя професійному спорту, радісно бачити, що в країні крім любительського спорту відроджується спорт професійний, а, особливо, мій улюблений футбол", - написав він.

Бєланов зазначив, в Україні відроджуються легендарні футбольні клуби, уточнивши що це стало можливим завдяки зусиллям Української асоціації футболу.

"Повертаються легендарні футбольні клуби "Кривбас", "Чорноморець", "Таврія"та інші. Не хочу пафосних слів, але повинен визнати, що заслуга ця, по-праву, належить Асоціації Футболу України.

Я добре знаю, про що зараз говорю, оскільки останнім часом спостерігаю прогрес цієї структури зсередини, будучи учасником масштабного державного проекту відродження славного українського Футболу", - написав володар "Золотого м'яча".

Нагадаємо, з нагоди Дня фізкультури і спорту, своїм Указом, Президент України Володимир Зеленський нагородив:

- Ігоря Бєланова орденом княза Ярослава Мудрого V ступеня;
- Ірека Гатаулліна, члена Виконкому УАФ - орденом "За заслуги" II ступеня;
- Романа Зозулю - футболіста футбольного клубу "Альбасете" - орденом "За заслуги" III ступеня.

Як писав УНН, "відроджений" недавно криворізький ФК вже націлився на УПЛ.

Українські Національні Новини

Спорт