chasiv-yar-maizhe-zruinovano-ale-tam-vse-shche-zalyshaietsia-790-liudei-holova-oda

Часів Яр майже зруйновано, але там все ще залишається 790 людей – голова ОДА

 • 20966 переглядiв

Місто Часів Яр у Донецькій області зруйноване на 70%, з довоєнного населення у 13 000 осіб залишилося лише 790, це переважно люди похилого віку.

Місто Часів Яр на Донеччині зруйновано на 70 відсотків. Про це повідомив Голова Донецької ОДА Вадим Філашкін в ефірі телемарафону, пише УНН.

Приблизно на 70% місто зруйновано. Так як були зруйновані інші міста, які знаходяться вздовж лінії фронту. Лиманська громада зруйнована на 80%, а Бахмут, Авдіївка – стерті з лиця землі

- сказав Філашкін

Він нагадав, що до початку повномасштабної війни в місті Часів Яр проживало до 13 тисяч людей. Наразі там залишилося лише 790 осіб, з яких 90% є людьми похилого віку.

Ворог дуже близько знаходиться від міста. Дуже складно останніми днями завозити гуманітарну допомогу. Хоча наразі ці люди усім забезпечені

- каже він.

Тим часом, у Донецькій області продовжується примусова евакуація населення, зокрема, у Кураховській, Торецькій та Маріїнській громадах. За його словами, у Донецькій області наразі знаходить до 480 тис цивільних.

Нагадаємо

За минулу добу росіяни здійснили близько 1700 обстрілів у Донецькій області, поранивши 5 осіб та пошкодивши 49 будинків. 

росіяни 12 разів вдарили по житловому сектору Донеччини: атакували ракетами, стріляли с артилерії та РСЗВ 20.03.24, 10:07

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Греції біля острова Псатура впав у море винищувач F-16

     • 22550 переглядiв