chastotu-spozhivannya-alkogolyu-mozhna-viznachiti-po-volossyu-vcheni

Частоту споживання алкоголю можна визначити по волоссю - вчені

 • 20735 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Частоту споживання алкоголю можна визначити по волоссю. До такого висновку прийшли дослідники з університету Антверпена, передає УНН із посиланням на europepmc.org.

Справа у тому, що при вживанні алкоголю організм людини, а зокрема - волосся, накопичують такий компонент, як етилсульфат.

Дослідники порівнювали за хімічним складом волосся людей з різною пристрастю до алкоголю, і з'ясували, що рівень етилсульфату цілком точно відповідає тому, як багато людина п'є.

Відзначимо, що алкоголь і пристрасть до нього людини постійно стає темою для різних досліджень вчених.

Наприклад, американські вчені нещодавно виявили користь алкоголю для літніх людей, а група дослідників із Данії, Канади і США констатували відсутність впливу алкоголю (при помірному його споживанні) на здатність чоловіка зачати дитину.

Тим часом, вчені з лондонського університету прийшли до висновку, що деякі алкогольні напої "рятують" від головного болю краще таблеток. 

Так чи інакше, але спиртне завжди варто споживати акуратно і в міру. Також, відповідно до порад горілчаного бренду Arctic Palace, до застілля навіть можна підготуватися заздалегідь, чим уберегти організм від зайвої шкоди.

Українські Національні Новини

Суспільство