chekhiia-znaishla-mozhlyvist-zakupyty-dlia-ukrainy-shche-200-tysiach-artyleriiskykh-snariadiv

Чехія знайшла можливість закупити для України ще 200 тисяч артилерійських снарядів

 • 91505 переглядiв

Чеська Республіка домоглася можливості закупити додаткові 200 000 одиниць артилерійських боєприпасів для України у третіх країн.

Чехія знайшла можливість придбати в третіх країн ще 200 000 артилерійських боєприпасів для Сил оборони України. Про це на початку конференції "Наша безпека не є даністю" в Празі заявив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала, пише České noviny, передає УНН.

Деталі 

За словами Фіали, до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів у третіх країн приєдналися 18 країн, зокрема Канада, Німеччина, Нідерланди й Польща.

Чехія зібрала достатньо грошей для купівлі першої партії артснарядів для України - Фіала08.03.24, 14:04

Він пояснив, що окрім обов’язкової підтвердженої закупівлі 300 000 артснарядів для України, можливо закупити в третіх країнах ще 200 000 боєприпасів.

Я вважаю це великим успіхом. Це ще один доказ того, що Чехія є повноцінним активним гравцем у європейській політиці безпеки, що вона може використовувати свої переваги

- заявив чеський прем'єр-міністр.

Він також зауважив, що за два роки Чехія доставила в Україну понад мільйон одиниць великокаліберних боєприпасів.

Доповнення

Про можливість закупівлі артилерійських снарядів для українців у третіх країнах президент Чехії Петр Павел повідомляв ще у середині лютого на Мюнхенській безпековій конференції.

У Чехії очікують, що невдовзі Україна отримає перші партії снарядів, придбані за межами ЄС01.03.24, 22:36

За словами чеського лідера, Чехія знайшла 500 000 одиниць артилерійських боєприпасів стандартного калібру НАТО та ще 300 000 одиниць радянського калібру у країнах, що не входять до ЄС.

Нагадаємо

Західні союзники, включаючи Німеччину, Латвію, Литву, Нідерланди, Данію, Канаду і Францію, висловили підтримку ініціативі Чеської Республіки закупити сотні тисяч артилерійських снарядів для України у країн, що не входять до Європейського Союзу.

Популярні

Новини по темі

В ОП пояснили, чого очікувати від візиту Макрона в Україну

 • 37268 переглядiв

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів року

 • 44228 переглядiв