chervoni-liniyi-putin-kazhe-scho-na-zustrichi-z-baydenom-ne-rozstavlyali-aktsenti-i-nichogo-ne-dilili

"Червоні лінії": Путін каже, що на зустрічі з Байденом не розставляли акценти і нічого не ділили

 • 24600 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. На зустрічі президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна "далеко і докладно не розставляли акценти" щодо "червоних ліній". Про це заявив Путін на пресконференції за підсумками зустрічі з американським візаві, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Можу вам сказати що в цілому нам зрозуміло, про що говорять наші американські партнери, їм зрозуміло про що ми говоримо, коли ведемо мову про "червоні лінії", але, мушу вам сказати відверто, ось так далеко і детально розставляти акценти і щось ділити - до цього ми звичайно не дійшли", - сказав Путін, відповідаючи на питання, чи вдалося в рамках саміту домовитися про те, щоб країни не заходили за "червоні лінії".

"Але, маючи на увазі, що ми домовилися працювати і по кібербезпеці, і по стратегічній стабільності, я думаю що під час цих консультацій також, як і по спільній роботі в Арктиці і за деякими іншими напрямами все це поступово має бути предметом наших обговорень, і, сподіваюся, домовленостей", - додав він.

Нагадаємо

Раніше в Женеві завершився саміт президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, який тривав близько чотирьох годин.

Згідно з американськими ЗМІ, представник Білого дому раніше повідомив, що двостороння зустріч в розширеному складі перервалася о 18:05 по Києву, трохи більше ніж через годину після другої зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не балаканина: Путін висловився щодо вступу України в НАТО і заговорив про червоні лінії

За даними Білого дому, два президента провели разом 2 години і 38 хвилин - менше 4-5 годин, анонсованих раніше обома сторонами.

Раніше повідомлялося, що підсумкова пресконференція глави російської держави запланована на 19:00 за київським часом, пізніше відбудеться спілкування з журналістами Байдена.

Додамо

Як пише журналіст The Guardian Ендрю Рот, замість трьох раундів переговори обмежилися двома, що стало несподіванкою для журналістів. Це може свідчити або про те, що все пішло не за планом, або навпаки - що сторони вирішили прискоритися з якихось питань.

Як повідомив телеканал "Дождь", джерело в одній з делегацій на питання журналістів, як пройшли переговори, відповіло: "Цілком успішно".

Українські Національні Новини

Політика