chervoniy-khrest-zabuv-pro-ukrayinskikh-viyskovopolonenikh-i-politvyazniv-u-rf

Червоний Хрест "забув" про українських військовополонених і політв’язнів у РФ – Геращенко

 • 12803 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Міжнародний комітет Червоного Хреста не проявляє належної активності у питанні забезпечення прав українських заручників, військовополонених і політв’язнів у РФ. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила під час круглого столу в Києві, передає кореспондент УНН.

"Хто забув про наших заручників, військовополонених і політв’язнів, так це деякі міжнародні місії, і я вважаю, що наші громадські організації мають об'єднатися у своєму сигналі важливому до Міжнародного комітету Червоного Хреста, який жодного разу не мав доступу до заручників на окупованих територіях… Ми шануємо їхню нейтральність і неупередженість, аполітичність, але мовчазною політикою не можна виправдовувати зло", - зазначила Геращенко.

За її словами, протягом трьох років українські заручники в РФ не отримали права на телефонний дзвінок, більше ніж півроку родичі заручників не мали можливості передати їм листи – це все, за словами нардепа, міг здійснити Червоний Хрест.

При цьому, вона додала, що саме МКЧХ має добиватися від РФ доступу консулів до тюрем на окупованій території, спілкування з в’язнями в режимі тет-а-тет, а також постійного доступу передач від рідних.

Нагадаємо, сьогодні місія Міжнародного комітету Червоного Хреста направила жителям тимчасово окупованої частини Донбасу 180 тонн гуманітарної допомоги.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чоловік намагався вчинити самогубство у відділку поліції

     • 8399 переглядiв

    Сіярто з представником МЗС РФ обговорив Україну

     • 8033 переглядiв