chinovnitsyu-derzhgeokadastru-zapidozrili-u-sprichinenni-derzhavi-zbitkiv-na-mayzhe-1-4-mln-grn

Чиновницю Держгеокадастру запідозрили у спричиненні державі збитків на майже 1,4 млн грн

 • 10472 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Посадовцю Держгеокадастру у Київській області повідомили про підозру за підробку документів та незаконну передачу землі у приватну власність. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-служба прокуратури Київської області.

За даними слідства, держслужбовець, достовірно знаючи, що 8 земельних ділянок державної власності перебувають в оренді осіб, які за їх користування справно сплачували кошти до бюджету, підробила документи та незаконно без відома цих громадян передала землю в приватну власність третім особам.

Внаслідок протиправних дій з державної власності вибуло 16 га земель сільськогосподарського призначення, та державі спричинені збитки в розмірі майже 1,4 млн грн.

"З огляду на викладене, Білоцерківською місцевою прокуратурою керівнику одного із відділів Головного управління Держгеокадастру у Київській області повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремих громадян та державним інтересам та службовому підроблення)", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про відсторонення державного службовця від займаної посади та обрання запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв УНН, у Чернівецькій області звільнили держслужбовця з подвійним громадянством.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО: навчання в Чорному морі не пов'язані з виборами в Україні

     • 18330 переглядiв

    В Україні у 2018 році було зроблено понад 40 тисяч абортів

     • 49073 переглядiв