cnn-u-yes-obgovoryuyut-chi-vidklyuchati-rosiyu-vid-swift

CNN: у ЄС обговорюють, чи відключати Росію від SWIFT

 • 242870 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Поки західні союзники працюють над своєю скоординованою відповіддю на російське вторгнення в Україну, існує реальна ймовірність того, що Європейський Союз може піти на спірний крок, відключивши Росію від SWIFT, платіжної мережі з високим рівнем безпеки, яка поєднує тисячі фінансових установ по всьому світу. Про це пише CNN, інформує УНН.

Деталі

Відключення Росії від SWIFT зробить майже неможливим для фінансових установ пересилання грошей в країну або з неї. Це серйозно вплине на російський бізнес з іноземними клієнтами і може завдати реальної шкоди економіці країни, відзначає телеканал.

"Проте країни ЄС розділилися щодо того, чи робити цей крок, чи ні. Високопоставлені джерела в ЄС повідомили CNN, що в країнах-членах існує розрив між такими країнами, як Польща, Естонія, Латвія та Литва, які хочуть SWIFT як частину пакету санкцій, який буде оголошено пізніше сьогодні, а також такими країнами, як Німеччина, Італія, Угорщина. і Кіпр, які мають міцніші економічні зв'язки з Росією і не хочуть, щоб SWIFT включали в нові санкції", - йдеться у повідомленні.

Високопоставлений дипломат ЄС сказав, що "розмова йде", але вважає, що "ймовірно", що економічні інтереси переможуть у суперечці, і Брюссель не відключить Росію від SWIFT.

Раніше

Президент Чехії Мілош Земан закликав Захід вдатися до “більш суворих” санкцій проти Росії, а саме від'єднати країну від міжнародної банківської системи SWIFT.

Контекст

Сьогодні о 5:00 президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський оголосив про введення воєнного стану на всій території України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок загарбницької війни проти України.

На всій території України ввели воєнний стан.

Українські Національні Новини

Політика