daniia-oholosyla-pro-novyi-paket-viiskovoi-dopomohy-ukraini-na-ponad-300-mln-yevro-vkliuchaie-artyleriiu

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на понад 300 млн євро: включає артилерію

 • 25787 переглядiв

Данія надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму близько 308,4 млн євро, включаючи співфінансування артилерійських систем "Цезар", мінометів та боєприпасів.

Данія надасть Україні новий пакет військової допомоги, що передбачає співфінансування артилерійських систем Caesar і боєприпасів, на суму близько 2,3 млрд данських крон (близько 308,4 млн євро), ідеться в заяві Міноборони Данії у вівторок, пише УНН.

Деталі

"Артилерійські гармати Caesar, самохідні 120-мм міномети та боєприпаси до них. Це частина того, що Данія співфінансує у межах останнього пакету пожертвувань Україні", - вказали у МО країни.

"Артилерійські та мінометні системи дуже затребувані Україною. (...) Пожертви зроблені у співпраці з нашими союзниками і надсилають важливий сигнал про те, що ми підтримуємо Україну на широкому фронті", - заявив міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен.

Як вказали у МО країни, оголошений сьогодні пакет військової допомоги Україні став 16-м та "має вартість близько 2,3 мільярда крон". "Гроші, серед іншого, співфінансують артилерійські гармати Caesar у співпраці з Францією та 155-мм артилерійські снаряди у співпраці з Естонією та Чехією", - сказано у повідомленні.

"Цим пакетом пожертв ми показуємо Україні та нашим європейським союзникам, що Данія має бажання та здатність продовжувати нашу підтримку України стільки, скільки необхідно. Я сподіваюся, що більше країн наслідуватимуть цей приклад і зроблять свій внесок у реалізацію цих можливостей якнайшвидше", - зазначив міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

"16-м пакетом пожертв ми підкреслюємо, що ми з Україною надовго. Їхня боротьба за свободу – це також боротьба Європи, і ми не можемо дозволити собі підвести українців зараз. Ми повинні і мусимо продовжувати нашу підтримку, яка є абсолютно вирішальною для результату війни", - вказав Трольс Лунд Поульсен.

Данія досягла угоди з Україною про забезпечення безпеки на 10 років22.02.24, 15:09

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У роботі Telegram стався збій: що відомо

     • 23400 переглядiв