daniia-prypynyla-rozsliduvannia-u-spravi-pro-vybukhy-na-pivnichnykh-potokakh

Данія припинила розслідування у справі про вибухи на "Північних потоках"

 • 20281 переглядiв

Данська поліція оголосила, що припиняє розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" у Балтійському морі в 2022 році через недостатність доказів для порушення кримінальної справи в Данії.

Поліція Данії повідомила, що припиняє розслідування вибухів, що сталися 2022 року на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі, пише УНН.

Деталі

"Завершено спільне розслідування вибухів на "Північному потоці", проведене поліцією Копенгагена та данською службою безпеки та розвідки. У Данії немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи через вибухи "Північного потоку-1" і "Північного потоку-2", у зв'язку з чим поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом усього розслідування данська влада співпрацювала з відповідними іноземними партнерами.

"Проведене розслідування було одночасно складним та всеосяжним. Розслідування призвело до висновку, що мав місце навмисний саботаж газопроводів. Проте, за оцінками, достатніх підстав для порушення кримінальної справи у Данії немає. Тому поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів", - повторили у данській поліції.

Як зазначається, служба безпеки та розвідки Данії "продовжує стежити за розвитком ситуації із погрозами та ініціює – разом з іншими відповідними органами – заходи, які вважаються необхідними для захисту критично важливої інфраструктури Данії".

Доповнення

На початку лютого розслідування припинила Швеція. Німеччина досі продовжує розслідування.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Колумбія призупиняє експорт вугілля до Ізраїлю

     • 26225 переглядiв

    9 червня: Міжнародний день друзів, День Дональда Дака

     • 51509 переглядiв

    Новини по темі