daniia-vnese-do-fondu-pidtrymky-enerhetyky-ukrainy-shche-58-mln-dolariv

Данія внесе до Фонду підтримки енергетики України ще 5,8 млн доларів

 • 24704 переглядiв

Данія зробить додатковий внесок у Фонд енергетичної підтримки України у розмірі 5,8 млн. доларів США, що збільшить загальний внесок до 11 млн. євро, щоб допомогти Україні підтримувати енергопостачання на тлі значних руйнувань енергетичної інфраструктури внаслідок російських атак.

Данія, яка загалом внесла до Фонду підтримки енергетики України 11 млн євро, внесе в Фонд ще 5,8 млн доларів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає УНН.

Деталі

"Міністр енергетики Герман Галущенко провів зустріч з міністром клімату, енергетики та комунальних послуг Королівства Данія Ларсом Огором, який прибув до Києва з офіційним візитом. Під час зустрічі Герман Галущенко поінформував колегу про поточну ситуацію в українській енергетиці та наслідки останніх ворожих атак", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Галущенко подякував данській стороні за допомогу українському енергетичному сектору, а Огор в свою чергу повідомив, що Данія зробить внесок до Фонду підтримки енергетики України.

"Ми спостерігаємо значні руйнування української енергетичної інфраструктури. Данія надає 5,8 мільйонів доларів як внесок у необхідну реконструкцію, щоб Україна могла підтримувати своє енергопостачання", – зазначив Ларс Огор.

Повідомляється, що Данія стала першим донором Фонду підтримки енергетики України, внесши за два роки до Фонду близько 11 мільйонів євро.

Нагадаємо

Міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю для Bloomberg заявляв, що росія цілеспрямовано атакує теплові та гідроелектростанції України, щоб завдати шкоди її економіці, спричиняючи значні руйнування об'єктів виробництва та передачі електроенергії, збитки від яких вже вимірюються мільярдами гривень.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі