data-samitu-u-normandskomu-formati-ne-viznachena-pyeskov

Дата саміту у "нормандському форматі" не визначена - Пєсков

 • 11403 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Дата можливого саміту в "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) не визначена, немає навіть приблизних термінів. Про це заявив прессекретар російського лідера Дмитро Пєсков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"У даний час ми всі концентруємося на підготовці до процесів нормандського формату, для цього, звичайно, повинні бути виконані всі зобов'язання, які сторони взяли на себе в Мінську", - зазначив Пєсков.

"Ніяких дат (проведення саміту в "нормандському форматі") немає", - сказав представник Кремля. Він уточнив, що немає навіть приблизних термінів.

Пєсков нагадав, що для проведення зустрічі необхідно завершити підготовчу роботу. "Є розуміння, яке було досягнуто в ході роботи контактної групи в Мінську, є також цілий набір зобов'язань, які взяті на себе українською стороною", - відповів він на питання, що саме ще потрібно зробити.

Представник Кремля зазначив, що "ведеться також робота, яка не афішується, по лінії помічників президентів чотирьох країн, які також займаються підготовкою можливих рішень, узгоджених розумінь за підсумками такої можливої зустрічі". "Ця робота зараз продовжується", - констатував Пєсков.

При цьому він додав, що Кремль вітає процес розведення сил на Донбасі. "Ми вітаємо і позитивно оцінюємо розведення, яке відбувається в Золотому і Петрівському, і вважаємо, що виконання раніше взятих зобов'язань має бути продовжене, що стане дуже важливим елементом в плані підготовки зустрічі в нормандському форматі", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, у Кремлі відреагували на пропозицію Назарбаєва щодо зустрічі Путіна і Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика