degustator-mitsnogo-alkogolyu-rozviyala-mif-pro-te-scho-vsya-gorilka-odnakova-na-smak

Дегустатор міцного алкоголю розвіяла міф про те, що вся горілка однакова на смак

 • 47260 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Дехто помилково вважає, що у більшості горілок однаковий смак. Але цей алкогольний напій, який складається з гранично простих компонентів, саме завдяки їм отримує свій унікальний смак. Як саме три компоненти горілки роблять її смак унікальним, УНН розповіла дегустатор міцних алкогольних напоїв Валентина Попова.

Деталі

Першим фактором, який впливає на горілчаний смак, є ступінь очищення спирту і кількість домішок, що залишилися в ньому.

"Для приготування настоянок і бальзамів досить і вищого ступеня очищення для спирту. Для лікеро-горілчаної продукції та деякої горілки використовується очищення краще - це спирт екстра. Далі йде спирт класу люкс - це ще більший ступінь очищення. Він використовується в основному для горілок і горілок особливих. Тому що горілка - це чиста, прозора, безбарвна рідина, і вміст домішок там дуже жорстко регламентується. У бальзамах, настоянках, джині ці показники не регламентуються, там тільки міцність враховується", - підкреслила вона.

Від очищення залежить м'якість горілки, а ось другим фактором, який додає смаку напою, за словами Попової, є ароматичні спирти.

"Їх смаки природні будуть різні, залежить від того, які режими були при перегонці. Для інших алкогольних напоїв не треба, щоб спирт мав якийсь аромат. А ось для горілки це важливо. Підбираються певні ароматичні спирти тільки для виробництва горілок", - пояснила вона.

Дегустатор також вказала на ключову важливість води для унікального смаку якісної горілки.

"Заводи, які виробляють 80-90% чистих горілок, прозорих, ретельно підбирають собі воду. Тому що вода - це 60% горілки. І територіально вона прив'язана до землі, на якій стоїть горілчаний завод", - зазначила Попова.

Згодні з дегустатором міцного алкоголю Поповою і на виробництві українського лікеро-горілчаного заводу "PRIME".

"Це абсолютно точно, що три фактори впливають на смак горілки. Ми будуємо виробництво нашої горілки на них: використовуємо воду з чистого джерела з глибини 700 метрів, очищаємо спирт класу "Люкс" на сучасному обладнанні і використовуємо авторські рецептури з додаванням ароматичних спиртів, які створюють наші професійні технологи", - розповіли експерти "PRIME" УНН.

Доповнення

Експерт раніше пояснив, чому горілка стала культовим українським алкоголем.

Нагадаємо, що в ТОП-5 надійних українських виробників якісної горілки входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "PRIME" (ТМ "Prime", "Др.Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Раніше УНН зібрав 7 цікавих фактів про позитивний вплив помірного вживання алкоголю на здоров'я людини.

Українські Національні Новини

Суспільство