delehatsiia-ssha-prybula-na-taivan

Делегація США прибула на Тайвань

 • 25230 переглядiв

Делегація Конгресу США на чолі з головою Китайського комітету Палати представників Майком Галлахером прибула до Тайваню для обговорення двосторонніх відносин, торгівлі, інвестицій та регіональної безпеки.

Делегація США на чолі з керівником комітету Палати представників із Китаю Майком Галахером прибула на Тайвань, передає Reuters. У рамках візиту делегація з п'яти законодавців зустрінеться з президентом Цай Інвенем, а також з віце-президентом Лаєм Цінде, передає УНН.

Деталі

Тайвань знову і знову показував світові, як протистояти знущанням з боку КПК і не тільки вижити, а й процвітати

сказав Майк Галлахер у своїй заяві.

Reuters зазначає, що у грудні 2023 року комітет, очолюваний паном Галлахером, опублікував великий список рекомендацій щодо перезавантаження економічних зв'язків США з Китаєм. Тоді пан Галлахер заявляв, що цей документ не дозволить США стати економічним васалом Китаю.

Згідно з повідомленням посольства США в Тайбеї, делегація пробуде на Тайвані до 24 лютого. У рамках візитів законодавці мають намір обговорити питання двосторонніх відносин, торгівлі та інвестицій, а також регіональної безпеки.

Доповнення

24 січня 2024 року до Тайбей прибули член Демократичної партії США Амі Бера та республіканець Маріо Діас-Баларт. Візит відбувся за кілька днів після президентських і парламентських виборів на острові. За їхніми підсумками на президентських виборах переміг кандидат від правлячої Демократичної прогресивної партії Лай Цінде. Китай виступив проти візиту членів Конгресу США до Тайваню, оскільки розглядає ці поїздки як визнання незалежності острова.

Тайвань повідомляє, що 8 китайських повітряних куль перетнули Тайванську протоку11.02.24, 04:39

Популярні

Новини по темі

Делегація США прибула на Тайвань

 • 25230 переглядiв

У Лондоні завершилися слухання у справі Ассанжа

 • 29544 переглядiв

Politico: Байден підтримує Рютте як нового голову НАТО

 • 29617 переглядiв

Литва закриє два пункти пропуску на кордоні з Білорусією

 • 31198 переглядiв

Внаслідок обвалення шахти у Венесуелі загинули 14 людей

 • 25066 переглядiв

США накладуть санкції на російський ВПК – Держдеп

 • 130212 переглядiв