demchenko-vykryto-blyzko-410-hrup-yaki-obitsialy-dopomohu-u-nezakonnomu-peretyni-kordonu

Демченко: викрито близько 410 груп, які обіцяли "допомогу" у незаконному перетині кордону

 • 21933 переглядiв

За період дії воєнного стану українські прикордонники у взаємодії з іншими правоохоронними органами викрили близько 410 організованих груп, які за гроші обіцяли незаконне сприяння у перетині кордону.

За час воєнного стану українські прикордонники у співпраці з іншими правоохоронними органами викрили близько 410 організаторів схем незаконного перетину кордону, які за кошти обіцяли людям "допомогу" у виїзді. Про це розповів в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає УНН.

Деталі

Він розповів, що за час дії воєнного стану, коли чоловіки у віці 18-60 років обмежені у можливостях виїзду, збільшилась кількість спроб незаконно перетнути кордон.

Порушники часто звертаються до злочинних організованих груп, які їм обіцяють сприяння в незаконному перетину кордону. За час дії воєнного стану нашими оперативними співробітниками у співпраці з іншими правоохоронними органами викрито близько 410 таких груп. І організатори, і посібники, які входили до цих груп несуть кримінальну відповідальність за незаконне переправлення осіб через кордон

- сказав Демченко.

Нагадаємо

33-річний харків'янин потонув, намагаючись перетнути річку Тиса та потрапити в Румунію. Він став вже 22-ю жертвою з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Викрито нові схеми для ухилянтів: серед фігурантів троє посадовців медзакладів та адвокатка12.03.24, 13:17

Популярні

Новини по темі

Польські фермери почали блокувати кордон з Німеччиною - ЗМІ

 • 23220 переглядiв