detinizatsiya-zarplat-dala-byudzhetu-1-3-mlrd-grn-dodatkovikh-nadkhodzhen

Детінізація зарплат дала бюджету 1,3 млрд грн додаткових надходжень

 • 7724 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. За рахунок легалізації зарплат до бюджету додатково надійшло 1,3 млрд грн у вигляді податків на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного внеску та єдиного податку. Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Олександр Власов, передає УНН з посиланням на прес-службу ДФС.

"ДФС продовжує посилювати контроль за тіньовою зайнятістю. За рахунок контрольних заходів з детінізації, які були впроваджені у вересні минулого року, сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн. Так, перераховано понад 590 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 49 млн грн – військового збору, 727 млн грн - єдиного внеску та 27 млн грн – єдиного податку", - проінформував Власов.

За його словами, з вересня по грудень минулого року роботодавцями легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб. За результатами проведених органами ДФС спільно з управліннями Держпраці перевірок щодо дотримання трудового законодавства роботодавцями, які мають найбільший ризик використання неоформленої праці, офіційно працевлаштовано 2,9 тисяч найманих працівників.

Як наголосив керівник Служби, проведені заходи дозволили не тільки збільшити відрахування до бюджету, але й забезпечити захист прав найманих осіб щодо оплати їх праці, виявити та усунути факти прихованої зайнятості, залучити до державної реєстрації громадян у якості суб’єктів господарювання.

Нагадаємо, протягом минулого року 1738 роботодавців були оштрафовані за використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

Українські Національні Новини

Економіка