distantsiyna-robota-sponukaye-do-vzhivannyu-alkogolyu-ekspert

Дистанційна робота спонукає до вживанню алкоголю - експерт

 • 16916 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Віддалений режим роботи спонукає до вживання алкоголю. Про це повідомив медичний директор Центрального інституту душевного здоров'я в Мангеймі Фальк Кіфер, передає УНН з посиланням на DW.

Справа у зміні способу життя, пояснив експерт. В умовах карантину стали необов'язковими щоденні поїздки на роботу, зустрічі з колегами, відпали інші зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зростання продажів алкоголю зафіксоване в США, Індії та країнах ЄС

"Багато хто вважає, що алкоголь знімає стрес і послаблює відчуття тривоги і страху. Саме ці емоції переважають під час пандемії. Їх намагаються зняти алкоголем", - говорить експерт.

Кіфер додав, що найголовніше при вживанні алкоголю - грамотне дозування. В іншому випадку спиртне завдає шкоди здоров'ю, підкреслив він.

Відзначимо, що в Україні зростання продажів міцного алкоголю в період карантину становив близько 4-5%. При цьому, згідно з показниками Держстату, ми значно збільшили імпорт закордонного вина.

Паралельно, вітчизняні компанії стали виробляти більше горілки та коньяку.

Нагадаємо, до ТОП-5 надійних вітчизняних виробників алкоголю експерти включають: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф") , ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Прайм", "Житник", "Малинівка") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Суспільство