ditey-starshe-12-rokiv-v-odesi-scheplyuyut-pfizer

Дітей старше 12 років в Одесі щеплюють Pfizer

 • 16309 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. З 15 листопада в одеських поліклініках почалася вакцинація дітей старше 12 років вакциною Pfizer. Про це під час засідання оперативного штабу повідомив голова Департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян, передає УНН.

"У всіх дитячих лікарнях вже відкриті кабінети щеплень. У такому віці, згідно з рекомендаціями МОЗ, людей можна щеплювати лише вакциною Pfizer", - сказав Нікогосян.

Чиновник нагадав, що для отримання вакцини неповнолітньому потрібно пройти всі щеплення за формою 063/о. Також у дитини не повинно бути протипоказань.

Окрім того, необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між звичайними щепленнями і вакциною від коронавірусу. Якщо дитина після першої дози вакцини перенесла міокардит або перикардит, друге щеплення робити не радять.

Вакцинами Pfizer дітей від 12 років щеплюють у США, Канаді, Японії, країнах ЄС та інших. Вакцинація дітей носить рекомендаційний, а не обов'язковий характер.

За словами директора Департаменту освіти і науки Олени Буйневич, з 15 листопада учні 1-4 класів продовжують навчатися очно, за винятком тих, хто обрав дистанційну форму. На сьогодні закритий один такий клас у місті. Учнів 5-11 класів планується повернути за парти з 22 листопада. За словами Буйневич, сьогодні в одеських школах відсторонені від роботи через відсутність вакцинації понад 500 осіб - педагоги і обслуговуючий персонал.

Українські Національні Новини

COVID-19

    Популярні

    Новини по темі

    Дітей старше 12 років в Одесі щеплюють Pfizer

     • 16309 переглядiв

    П'яний водій на смерть збив луцького єпископа

     • 17761 переглядiв

    Вінницька область наближається до "червоної" зони

     • 8764 переглядiв

    В Україні з початку року поліомієліт виявили вже у 20 дітей

     • 29849 переглядiв

    На кордоні України не фіксують груп мігрантів з Білорусі – ДПСУ

     • 14558 переглядiв