do-ptsu-na-vinnichchini-pereyshli-sche-dvi-gromadi

До ПЦУ на Вінниччині перейшли ще дві громади

 • 9061 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. На Вінниччині у неділю до Православної церкви України перейшли ще дві громади Української православної церкви Московського патріархату: Літинського та Тульчинського районів. Про це в коментарі журналісту УНН повідомив секретар Вінницького єпархіального управління Православної церкви України протодиякон Владислав Демченко.

"В неділю, 20 січня, дві громади Московського патріархату вирішили перейти до Православної церкви України. Перша громада - це Пеньківська Літинського району. На зборах було 155 учасників, які підтримали перехід і один учасник проголосував проти. Друга громада - Журавлівка Тульчинського району, де 111 учасників одноголосно проголосували "за" вихід з Московського патріархату і перехід до ПЦУ", - розповів Демченко.

За його словами, це перші церковні громади у Літинському та Тульчинському районах, які перейшли до Православної церкви України. Загалом, станом на 21 січня, на Вінниччині до Православної церкви України вже перейшло 30 парафій, і ще в процесі переходу – до 20. Найбільше громад перейшло у Вінницькому та Козятинському районах.

Як повідомляв УНН, на Львівщині одна з церковних парафій УПЦ МП перейшла до Православної церкви України.

Раніше громада святого Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району на Одещині оголосила про перехід з УПЦ МП до Православної церкви України. За таке рішення проголосували понад 300 людей.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня 2018 року було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня 2019 року відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі та знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    До ПЦУ на Вінниччині перейшли ще дві громади

     • 9061 переглядiв

    Біля Керченської протоки горять два судна

     • 14072 переглядiв

    Бойовики з гранатометів обстріляли позиції ООС

     • 4920 переглядiв

    Деякі аптеки в Україні втричі завищують ціни на анальгін

     • 15658 переглядiв

    На Луганщині 17 людей загинуло через переохолодження

     • 10744 переглядiв

    УНН перевірив українську курятину

     • 48347 переглядiв