domedichna-dopomoga-i-keruvannya-dronami-u-shkolakh-onovlyat-programu-odnogo-z-predmetiv

Домедична допомога і керування дронами: у школах оновлять програму одного з предметів

 • 310926 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. У школах оновлять програму дисципліни "Захист України", адже серед школярів є запит на домедичну допомогу, мінну безпеку, керування дронами і орієнтування на місцевості, - пілотний проект запустять уже з початку цього навчального року, повідомив у середу міністр освіти і науки Оксен Лісовий, пише УНН.

Цитата

"Розпочали роботу над оновленням дисципліни «Захист України». Більше практики, актуальних знань та життєво необхідних умінь. І діти, і вчителі дають відгуки, що програма має бути актуалізована, а предмет – корисним та цікавим. Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит (і від учнів, і від учениць)", - написав Лісовий у Facebook.

"Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни –– реалізовуватимемо у школах з різних областей", - додав мініст.

Деталі

Зі слів Лісового, на основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована.

"Аби пілот відбувся успішно, проведемо навчання для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму", - додав урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пропонують запровадити в школах 12-річну систему освіти з 2024 року

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі