dostup-do-yakisnoi-ukrainskoi-literatury-u-deokupovanomu-seli-na-kyivshchyni-vidremontuiut-prymishchennia-biblioteky

Доступ до якісної української літератури: у деокупованому селі на Київщині відремонтують приміщення бібліотеки

 • 16260 переглядiв

У деокупованому селі на Київщині відремонтують приміщення бібліотеки.

Благодійний фонд "МХП-Громаді" спільно з партнерами реалізує проєкт "Відновлення бібліотеки для населення", передає УНН.

Деталі

У межах проєкту буде відремонтоване приміщення старенької бібліотеки, яка знаходиться в селі Рудницьке Баришівської громади, що на Київщині. Позаторік село зазнало окупації.

Фонд бібліотеки - 5 000 книжок, переважно 80-90 років минулого сторіччя. Стіни потребують ремонту, простір - нових меблів.

Щоб місцеві жителі мали доступ до якісної української літератури в комфортному просторі, "МХП-Громаді" спільно з партнерами реалізують проєкт "Відновлення бібліотеки для населення".

"Але для нас важливо не просто закупити книжки, а знати запит людей. Тому працівники нашого Фонду проводять опитування в селі: що саме дорослі та діти хочуть читати. Адже системні та стійкі проєкти важливо втілювати лише в партнерстві та за участі громади - лише тоді вони принесуть справжню користь.

На сьогодні вже зібрано 150 анкет, планується опитати ще стільки ж. За результатами дослідження автори проєкту закуплять для бібліотеки нові книги.

Тож, невдовзі приміщення бібліотеки буде відремонтоване, продуманий і облаштований меблями інтер'єр, створена зона для майстер-класів. А на полицях оселиться література, яку вже з нетерпінням чекають дорослі і малі", - інформують в "МХП-Громаді".

Проєкт "Відновлення бібліотеки для населення Баришівська громада, с. Рудницьке" впроваджується в межах грантового конкурсу "Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях", який адмініструється Isar Ednannia за підтримки Фонду "Партнерство за сильну Україну", що фінансується країнами-партнерами у співпраці з "МХП-Громаді".

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія - комплексний розвиток громад.

Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Загрози щодо наступу на Київ немає – очільник ГУР

 • 26922 переглядiв

Курс валют на 22 квітня: долар виріс на 18 копійок

 • 16142 переглядiв

Буданов: росія накопичила морський компонент ракет

 • 19151 переглядiв

З середини травня Україну чекає важка ситуація - Буданов

 • 34593 переглядiв

Ворог вночі обстріляв одну з громад Сумщини

 • 29704 переглядiв