drobovich-rozpoviv-pro-nalagodzhennya-ukrayinsko-polskikh-vidnosin

Дробович розповів про налагодження українсько-польських відносин

 • 12288 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Україна розблокувала видачу дозволів на пошукові роботи польських поховань, зараз чекаємо від Польщі у відповідь кроків по відновленню зруйнованих українських місць пам'яті в Польщі. Про це в інтерв'ю виданню "Фокус" розповів директор українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, передає УНН.

"...Україна зі свого боку розблокувала видачу дозволів на пошукові роботи польських поховань. Зараз ми чекаємо від Польщі у відповідь кроків по відновленню зруйнованих за останні п'ять років українських місць пам'яті в Польщі. Як тільки ми побачимо їх, готові запропонувати пакет нових варіантів співпраці. У нас багато ідей і спільних культурних проектів: виставки, книги, комікси. У нашій з Польщею спільній історії багато що об'єднує. Саме на них і потрібно робити акцент", - зазначив він.

Нагадаємо, голова Інституту національної пам'яті Антон Дробович з надзвичайним і повноважним послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким обговорили подальшу співпрацю двох держав у сфері увічнення пам'яті жертв воєн та політичних репресій на території Польщі та України.

Як писалося в УНН, Дробович планує вирішити питання з Польщею із охорони українських пам'яток.

Українські Національні Новини

Політика