drony-ne-mozhut-povnotsinno-zaminyty-a-50-tomu-rf-hotuie-nastupnyi-humeniuk

Дрони не можуть повноцінно замінити А-50, тому рф готує наступний – Гуменюк

 • 30731 переглядiв

Росія готує новий літак дальнього радіолокаційного виявлення на заміну збитому А-50У, оскільки безпілотники не можуть повноцінно зайняти його місце в розвідувальній діяльності, повідомив керівник Об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України.

Російські окупанти посилюють безпілотну розвідувальну діяльність, але розуміють, що це не абсолютна заміна збитому літаку рф дальнього радіолокаційного виявлення А-50У, тому очевидно, що готують наступний літак.

Про це сказала начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телеканалу "Еспресо", передає УНН.

Вони посилили безпілотну розвідувальну діяльність, але це не абсолютна заміна, не повноцінна альтернатива тим очам, якими був для них А-50, тому вони намагаються зараз в нашій зоні відповідальності, до прикладу запустити понад 110 дронів на добу

 - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що Сили оборони відпрацьовують по дронам.

Ми відпрацьовуємо по тих, які потрапляють в нашу зону ураження і за минулу добу у нас мінус ZALA і два SuperCam. Тому вони розуміють, що це не може бути в абсолюті заміна для А-50, очевидно готують наступний

- сказала Гуменюк.

Доповнення

23 лютого стало відомо, що над Азовським морем був збитий військовий літак А-50.  14 січня Україна збила російський літак А-50 та бомбардувальник Іл-22 над Азовським морем. 

Популярні

Новини по темі

Зеленський в Албанії: стали відомі деталі візиту

 • 25447 переглядiв